Ilmoittautuneet joukkueet Kaupunkisarjaan 2019:(Sarjaan ilmoittautuminen päättyi 31.3.)

Boliden, Locapeople , Lohtajan VPK, Beamex, Pidätyskyvyttömät, Ex Pigs, Elisa Oyj,Freeport, Aina TG, Rödsön veikot,Sticklift FBC ja SC Kokkola(päivitetty 31.3)

Kokkolan salibandytuomarit järjestävät pitkän tauon jälkeen kaupunkisarjan. Ottelut peletaan hollihaassa. Arki-iltaisin, eri viikonpäivinä, alkaen huhtikuusta ja kestäen toukokuulle. 

Lohkot on firma/yleinen. 

Pelipaitojen värit: (huomioikaa jos joukkueilla saman väriset pelipaidat niin vierasjoukkue käyttää toista paitaa, poikkeuksena voi käyttää liivejä päällä (löytyy hollihaasta kokona s tai m kokoa). 

Pidätyskyvyttömät: Oranssi (valkoiset liivit)

Boliden: Sini-harmaa, toisinpäin valkoinen ( + oranssit liivit)

Locapeople: Oranssi

Elisa Oyj: Sini/musta tai musta

Aina TG: Limen vihreä

Beamex: Musta

SC Kokkola: Musta ja valkoinen

Lohtajan VPK: Oranssi

Freeport: Oranssi

StickLift FBC: Tumman VIhreä

Rödsön Veikot: Musta

Ex Pigs: Pinkki

Säännöt:Salibandy säännöillä. Poislukien. Alkulohkoissa peliaika 2x12minJuokseva peliaika, ainoastaan tuomarin kolmoisvihellyksellä peliaika katkaistaan. Puolivälierät, välierät ja mitalipelit 3x12min. Joukkueet pelaavat alkulohkoissa kaikki toisiaan vastaan yhden kerran.

Joukkueiden paremmuus alkulohkoissa. Jokaisesta voitosta tulee 2p, tasapeli 1p ja häviö 0 p. Jos lohkoissa joukkueet ovat tasapisteissä, ratkaistaan paremmuus seuraavassa järjestyksessä.

1.Maaliero, jos tasan 2.Kumpi joukkueista tehnyt enemmän maaleja, jos sama määrä 3.Keskinäisen ottelu tulos, jos päättyi tasan 4.Arpa jonka suorittaa kilpailun järjestäjä.

Runkosarjan kahdeksan(8) puolivälieriin.

Tarkennetut säännöt puolivälierät,välierät ja mitalipelit(17.5)

Salibandysäännöillä, lisättynä/tarkennettuna muutama kohta.

Peliaika 3×12 min juokseva-aika. Kolmoisvihellyksestä ja jäähystä kello pysähtyy.

Maalialueen läpi voi juosta. Mailaan lyönnit ja iskut, tuomarit huomauttavat muutaman kerran ottelun alussa ja jos rike jatkuu seuraa normi jäähy.

Joukkueen vaihdot katsotaan tarkemmin, vaihtoa ei voi tehdä puolestä välistä kenttää.Vaihtoalue merkitty laitoihin.

Jos peli päättyy tasan,seuraa rangaistuslaukaus kilpailu kolmella pelaajalla. Jos peli on tasan ensimmäisen kierroksen jälkeen,

jatketaan samoilla laukojilla yksitellen niin kauan että voittaja selviää.

Peliaika 3×12 min.Puolivälierissä ja siitä eteenpäin ,jos peli päättyy tasan, seuraa rangaistuslaukaus kilpailu kolmella pelaajalla. Jos peli on tasan edelleen niin yksitellen niin kauan että voittaja selviää.

Joukkueiden pelaajilla tulee olla sisäpelikengät, shortsit, yhtenäinen ja samanvärinen pelipaita jossa myös numero näkyvissä sekä hyväksytty maila. 

Ennen peliä tulee toimittaan pelaajapöytäkirja josta ilmenee ketkä osallistuu kyseiseen peliin. Riittää A4 paperi, kapteenin kuittauksella.

Pelit tuomitsevat koulutuksen saaneet salibandytuomarit. Peleissä on kaksi tuomaria.

Joukkueiden osallistumismaksu kymmenen(10) joukkueen sarjassa on n.240€. Joukkuemaksu 12 joukkueen sarjassa on n. 260€ ja 14 joukkueen sarjassa n 290€.Jokaisessa pelissä maksetaan erikseen tuomarille 18€/peli ennen pelin alkua.

Pelejä tulee 10 joukkueen lohkossa alkulohkossa jokaiselle joukkueelle 9 kappaletta  ja tähän päälle mahdolliset puolivälierät/välierät/mitalipelit.

Pelit alkavat kello 17 ja viiimeinen voi alkaa klo 21. Pelit sijoittuvat hollihakaan ja ovat eri viikonpäivinä maanantaista perjantaihin. Sarja alkaa 8.4.2019

Jokaiseen peliin tulee aina vierasjoukkueelta yksi kellon käyttäjäksi,(pyritään hoitamaan tuomarien puolesta mutta joskus voi olla vähän tuomareita käytössä).  Ensimmäisen pelin joukkueet , kasaavat kaukalon ennen pelin alkua. Ne joukkueet jotka pelaavat päivän viimeisen pelin, purkavat kaukalon pois.(Päivitetty 15.4)

Pelien tasavertaisuus:(päivitetty 29.1 klo 12) Lisenssipelaajien määrää tullaan rajoittamaan joukkueissa jotta pelit pysyvät tasavahvuisina. Naiset, firma ja yleinen sarja: 

Yleinen ja Firma:

Saa olla lisenssin eli liiton pelaajia neljä(4) ja yksi(1) pelaaja saa olla liigasta -2 divisioonaan (1) eli 4+1 per peli.Ei koske maalivahteja eikä naisia. Lisenssin omaavia naispelaajia saa olla rajaton määrä. Tarkennus koskee pelikohtaisesti, joukkueessa saa olla enemmän kuin  5 lisenssipelaajia mutta pelissä ei voi pelata kuin sallittu määrä. Vaihtopelaaja ei saa olla lisenssipelaaja jos kokoonpanossa on jo viisi lisenssipelaajaa. (päivitetty 15.4)

Poikkeus:

Loukkaantuneen lisenssipelaajan tilalle voi ottaa toisen lisenssin omaavan pelaajan mutta vain siten että jos pelaaja on 3-5 div pelaaja, tilalle ei voi tulla 1-2 divisioonan

pelaaja vaan pelaaja tulee olla 3-5 divisioonan pelaaja.